Contributeurs

mercredi, mars 17, 2010

Avionul schizofrenic sau ce vrăji a mai făcut nevasta lui Aliodor când era la coafor

   Afară bate vântul. Ceasul bate ora opt.
   E seară.
   Vocile din capul meu s-au îmbrăcat la fustă scurtă şi au plecat prin oraş la agăţat.
   Tata bate covorul şi mama bate un şniţel. Vecinul de la doi bate în calorifer.
   Prin faţa casei noastre trece un metrou. Mâine o să stăm în casă, că e grevă.
   În curtea Spitalului de Psihiatrie, Ringo Starr bate toaca. Doctorul de gardă şi-a tras un patrafir peste halat şi aghesmuieşte copacii, semn că a venit primăvara.
   Eu am făcut un avion de hârtie, pe care colegul meu de pat l-a aruncat în aer, pentru că altfel ar fi aruncat în aer sala de mese şi ne-am fi culcat nemâncaţi. Avea dreptate.
   Ungurii se bat între ei pentru Ardeal, Dinamo trebuie să bată Steaua.
   Ora 8.05. Primarul a ieşit la balcon şi îşi scutură cămaşa de noapte. Prin faţa lui, trece un cortegiu funerar, care se opreşte şi aplaudă. Acesta îi salută şi începe să cânte: "Don't cry for me, Piteşti". Se aruncă cu monede de 10 şi de 50 de bani. Primarul se aruncă după ele, dar se loveşte la un nasture de la pantalon, care rămăsese descheiat. Defunctul care însoţea cortegiul se ridică în capul oaselor şi îi acordă primarului primul şi ultimul ajutor. Acum sunt amândoi în afara oricărui pericol şi în noaptea asta vor încheia un contract de colaborare.
   Ora 8.15. La redacţia ziarului "Cuierul fără picioare", o pălărie bate la maşină. Neonul de deasupra bate din aripi şi se loveşte de fereastră. La ora 8 şi 17 minute, inima acesteia a încetat să mai bată şi se declară decesul. Din sertar, iese un gândac de bucătărie care îi administrează ultima împărtăşanie. Fereastra o refuză, zicând că nu a apucat să se spovedească  şi atunci gândacul îi administrează o bătaie  pe care să o ţină minte şi pe lumea ailaltă. . În urma loviturilor, fereastra decedează a doua oară şi este adusă cu ambulanţa la spitalul nostru. Doctorul de gardă spune că el nu poate să o primească, pentru că nu are doctoratul decât în aghesmuire, înmormântările aparţinând unei alte specializări medicale. La celelalte spitale a închis, aşa că fereastra stă şi se uită la o altă fereastră care fumează pe trotuar. La ora 9 vine autobuzul şi cele două ferestre pleacă acasă.
   
 

0 commentaires:

Enregistrer un commentaire

Membres