Contributeurs

dimanche, mars 21, 2010

Duminică, 21 martie. Cu o săptămână înainte de Duminică, 28 martie. Acelaşi an.

    Meteo
   Azi a fost o zi frumoasă. Am văzut multă lume care a ieşit să se plimbe. Doi dintre aceştia au declarat că ieşiseră din casă de teama unui cutremur şi că nu vor pleca din parc până când autorităţile nu vor veni să-i liniştească. Cel care părea a fi soţul, tatăl, bunicul, unchiul sau vecinul doamnei cu care am stat de vorbă a zis că va profita de această situaţie creată şi va cere o mărire de salariu, o mărire de pensie şi o mărire de penis cu până la 50%.
   Tot azi am văzut un pom în faţa ferestrei. M-am întrebat cum a apărut pomul în faţa ferestrei mele şi fără să aştept răspuns, am luat fierăstrăul şi l-am tăiat, întrucât nu mai puteam să o văd pe Adelina când îşi dă sutienul jos. 
   Justiţie
   Surse DNA Piteşti declară pentru postul nostru că procurorul care îl anchetează pe primarul Craiovei, Antonie Solomon, i-ar fi zis lui Adrian Mititelu, patronul echipei de fotbal "FC Universitatea Craiova", cităm: 
 - "Domnu' Mititelu, nici nu ştiţi ce mult aţi crescut în ochii mei!"
   Aceleaşi surse spun că acelaşi procuror îl va ancheta şi pe Primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc. Procurorul se va adresa de data aceasta lui Cornel Penescu, (încă?) patronul lanţului de magazine PIC, cu aceste cuvinte: 
  - "Domnu' Penescu, a băgat ulei ieftin la Kaufland."
   Calendar Ortodox
  Tot în această zi,se face pomenirea preacuviosului părintelui nostru Viril, episcopul Cataniei.
    La Biserica de la parterul blocului meu, preotul a dat dezlegare la Viagra, dar întrucât toate farmaciile de cartier erau închise, fiecare s-a descurcat aşa cum a putut.
   Culturale
  Azi m-am dat în leagăn. Dar pentru că am uitat Tatăl Nostru, am spus de trei ori cu voce tare Uţa-Uţa, după care mi-am făcut semnul crucii. De fapt, am alungat o musculiţă care vroia să îmi intre în ochi. 
   Mondene
   Adelina şi-a tras-o cu Maricica. Este vorba de doza zilnică de cocaină , cu care cele două au înlocuit mărul şi pachetul de biscuiţi, pe care mămicile lor i le puneau în ghiozdan pentru pauza de la ora 10. Redactorii noştri de investigaţii au reuşit să o identifice pe Maricica, o elevă din clasa a II, de la şcoala 4, despre care învăţătoarea spunea că prezintă grave probleme de comportament. Directoarea a adăugat că ridicarea şcolii a început în 1989, dar că Revoluţia a dus la întreruperea lucrărilor, acum aşteptându-se declararea edificiului drept monument istoric. 
  O întrebare stăruie totuşi: cine pula mea e Adelina?
   Sport
   Echipa de polo din localitate a învins la scor echipa de popice, într-un meci contând pentru calificarea la Concursul Eurovision de la Oslo, unde va participa ca echipă de rezervă. 
   Decese şi comemorări.
   S-a stins din viaţa Paraschiva a lu' Vasile. Colegii de la Spitalul de Boli Cronice, în majoritatea lor bolnavi deAlzheimer, îi transmit prin intermediul ziarului nostru următorul mesaj: "Dragă Paraschiva, nu te vom uita niciodată. Unde ai pus borcanul cu magiun?"
   După o lungă şi grea suferinţă, a murit Costel din comuna Şuici, sat Crăcănaţi. Medicii care l-au îngrijit în ultima perioadă îi transmit "Multă sănătate".
   Azi se împlinesc trei ani de când a încetat din viaţă Gogu de o ţinea pe Adela. Aceasta, împreună cu copiii, îi urează un căduros "la mulţi ani".
   Şi tot azi se împlinesc nouă luni de când a dispărut dintre noi Petre Petre, cunoscut şi sub numele de Petre. Autorităţile şi-au extins aria de căutări şi spun că ancheta e în prag de finalizare. 
   Mai multe despre acest caz, la Dan Diaconescu, care îl va avea ca invitat permanent pe Emil Boc, iar ca invitat surpriză pe Elodia, dacă va putea să scape în timp util de Andreea Marin, care a zis că dă de băut după teledonul de ieri, dar să nu comande ceva scump că nu îi ajung banii. 
   Diverse
   Vineri seara, când veneam acasă, am văzut primul Logan Duster. Acesta dăduse peste o bătrânică ce traversa regulamentar. Autovehiculul avea numărul de înmatriculare PROBE. Se pare că operaţiunea a fost un succes, bătrânica decedând în drum spre spital. 
   Un beţiv s-a căcat în mijlocul străzii, fapt care a condus la întreruperea circulaţiei pe ambele sensuri de mers, până la sosirea firmei care asigură curăţenia oraşului şi care a dat faliment în urmă cu două luni. 
   O rândunică şi-a făcut cuib în trupul unui pakistanez care încerca să treacă  frontiera română de la Bechet. Se pare că omul certat cu bunele maniere a refuzat percheziţia pe care o tânără angajată a vămii i-a oferit-o în mod dezinteresat. Atunci, o echipă de chirurgi care se căcau după nişte boscheţi l-au imobilizat pe nefericitul pakistanez, după care l-au eviscerat, reuşind  cu această ocazie să dezamorseze bomba pe care o purta în locul rinichiului drept. În corpul care acum zace pe caldarâmul de la punctul de frontieră cu Bulgaria, rândunica tocmai a depus un ou, pe care autorităţile bucovinene şi l-au revendicat în vederea încondeierii. 
   Revenim cu amănunte.

3 commentaires:

Geocer a dit…

Stiri pe alese !

papabembe a dit…

Mai degrabă pe sărite, că în timp ce scriam mă trecea pipi şi săream de pe un picior pe altul.

simf a dit…

- care e cea mai buna destinatie turistica romaneasca inainte de pasti?
- pitesti, vii pentru 2 zile si stai 29.

Enregistrer un commentaire

Membres