Contributeurs

samedi, mars 20, 2010

Jurnal de weekend. Numai pe Acasă TV.



   Azi, la ora 12 am găsit o găină. Se plimba prin curte şi întreba unde sunt saloanele pentru femei. I-am spus că, fiind sâmbătă, în spital nu se află nici o femeie, jumătate dintre ele fiind plecate la nunta chiuvetei din sala de anestezie, jumătate la cimitr, să aprindă o lumânare în memoria lui Jimmy Hendrix, pe care îl externaseră săptămâna trecută, iar restul erau la cârciumă, unde aveau o întâlnire de afaceri. Dar că, întrucât cealaltă jumătate era amnezică, s-ar putea totuşi  să găsească pe cineva în mansarda spitalului, unde se amenajase de curând o garderobă cu haine din epoca barocului timpuriu.
   Găina mi-a spus că a fost deja acolo, dar că nu a fost lăsată să intre, deoarece tocmai se desfăşura o şedinţă de terapie în grup, care din depărtare semăna cu o şedinţă de spiritism, iar de aproape cu o şedinţă de sex individual. Ostilităţile erau conduse de asistentul Ghiţă, care se masturba fără să se gândească la nimic, întrucât nu mai avea burtă, în plus fiind şi închis în magazia cu provizii, pentru care nici pâna acum nu se găsise cheia.
   Găina avea un penaj curcubitaceu, care emana un parfum puternic de flori de tei, din cauza căruia toţi cei care ieşiseră în curte să-şi facă rondul de noapte trebuiau să poarte măşti de gaze, decupate în jurul gurii pentru a-şi putea spune în gând rugăciunile de la vecernie.
   În continuare nu aud. Ochii mei au preluat funcţiile analizatorului auditiv. În urechea internă s-a instalat noul sediu al Frontului Popular al Emisferei de Vest, de unde totul se vede destul de înceţoşat, lucru de natură să sporească şi mai mult neîncrederea în noua conducere de la nivel cortical. În urechea medie se încheie un pact de neagresiune şi se intonează imnul naţional al oraşului nostru, interpretat la toacă de Ringo Starr, care de două zile a intrat într-o stare profundă de catalepsie.
   Am un auz viu colorat. Scăriţa seamănă cu un şevalet, iar nicovala nu seamănă cu nimic, pentru că nimeni nu a reuşit să o localizeze. Elefantul Eustachio s-a împrietenit cu hipotalamusul şi amândoi pescuiesc în veceul din toaleta personalului medical, lucru îngăduit numai în weekend şi în timpul sărbătorilor legale. În timp ce stă pe veceu, Eustachio citeşte un roman poliţist. Dar cum hipotalamusul ştie deja finalul, între cei doi se iscă o mică dispută privind autorul crimei. Găina tocmai a făcut o pereche de ouă gemene, pe care acum le hrăneşte cu lapte. Mâine le vor da primii dinţişori şi ouăle vor putea trece pe mâncare sărată, cu condiţia să respecte regulamentul de ordine interioară al spitalului.
   La ora 4, găina a părăsit spitalul, ieşind prin spatele liniei de demarcaţie dintre cele două Emisfere, într-un moment în care ofiţerii de serviciu îşi schimbau sexele între ei. Luni dimineaţă voi propune înfiinţarea unei secţii de nou-născuţi, unde cele două ouă gemene se vor putea bucura de serviciile all inclusive asigurate de personalul nostru medical şi administrativ, fără a se face vreo deosebire între acestea. 

text scris după ce am discutat cu un psihanalist în formare

1 commentaires:

simf a dit…

e clar, de la filmul mirosului muzicii ti se trage.

Enregistrer un commentaire

Membres