Contributeurs

lundi, mars 22, 2010

Şi nu e decât luni!

   Revenim cu ştiri
   Educaţie
   În semn de protest, profesorii nu vor mai trece notele elevilor în catalog. Acestea vor fi trecute pe uşile toaletelor. În rest, elevii vor putea scrie în continuare comentarii, în nota obişnuită: "Dau muie". "Dau limbi". "Dau bani împrumut". Dau răspunsurile la testul grilă de la chimie, clasa a XII-a".  "Fut în cur". Şi aşa mai departe.
   Culturale
   De Paşti, Primăria anunţă printr-un comunicat de presă că va repune în funcţiune Fântâna muzicală.
Chiar şi în actualele condiţii de criză, coriştii Filarmonicii vor fi dotaţi cu costume de scafandru . Costumele vor fi confecţionate din material ignifug, ceea ce le va permite membrilor corului şi scufundarea în tradiţionalele focuri de artificii, în condiţii de maximă siguranţă. Focurile de artificii aparţin atât lui Haendel, cât şi lui TEN, ne scuzaţi, Pendiuc, litigiul dintre aceştia urmând a fi judecat în cel mai scurt timp de Curtea de Conturi.
   Religioase
   În Săptămâna Mare a Paştelui,  Tudor Pendiuc va ridica în faţa Primăriei o Cruce de Piatră pe care va sta  răstignit un Crist gonflabil. Acesta va învia în maxim 72 de ore, cu fix o oră înainte de expirarea termenului de garanţie. Meritul integral al operaţiunii va fi atribuit lui Jean Botezătorul, că dacă nu era el, murea Isus nebotezat.
   Infotrafic
   Agentul Oprea va dirija săptămâna aceasta circulaţia la intersecţia Bulevardului Republicii cu Calea Craiovei, într-un spectacol omagial dedicat Unirii oraşului nostru cu oraşul din patru litere din Croaţia, care nu se găseşte în DEX, dar despre care Creangă a scris o apetisantă poveste, dedicată femeilor din Filiala Uniunii Scriitorilor, în special celor nemăritate.
   De pe acoperişul Centrului Cultural, Maestrul Tiberiu Cărăbuş a sărit cu paraşuta. Redactorii noştri de investigaţii au reuşit să identifice paraşuta. O întrebare îşi aşteaptă încă răspunsul: Cine e Tiberiu Cărăbuş? Vocile din capul redactorului-şef spun că ar fi vorba de o conspiraţie francmasonică, menită să contribuie la optimizarea procesului muncii în rândul angajaţilor instituţiei. Alte voci, din capul aceluiaşi redactor-şef, spun că Tiberiu Cărăbuş ar fi a 620- reîncarnare a Meşterului Manole.Ambele informaţii au fost verificate şi sunt corecte.
   Umanitare sau "Oamenii de lângă noi"
Ştefan Dumitru Afrimescu – lovit de Alzheimer
După ce în iulie 2009 marele poet piteştean ataca instituţiile de cultură din Piteşti, în special Centrul Cultural, la început de 2010 uită de toate relele şi tot la Centrul Cultural, pe bani publici, îşi face lansarea ultimelor două volume din cele trei pe care le are. Ieri, ŞDA e lovit iar de amnezie şi publică articolul din 2009.
Facem apel pe această cale la doctorii competenţi, mai ales filologi, să-l bage pe om în Uniunea Scriitorilor, literatura de specialitate consemnând îndesirea acceselor de uitare o dată cu trecerea timpul şi creşterea frustrărilor.
   Incredibil, dar adevărat!
   Azi m-am întâlnit cu prozatorul Centenar. Întrebat fiind ce mai face, acesta ne-a spus că tocmai se întorcea de la Evidenţa Populaţiei, unde fusese ca să-şi schimbe numele de pe cartea de identitate. De mâine, acesta se va numi Bicentenar, întrucât câinele cu care ieşea la plimbare tocmai a împlinit de o sută de ani, ocazie cu care patrupedul ne-a declarat că nu ar dori să se creeze vreo confuzie între el şi stăpânul său. Prozatorul a mai ţinut să precizeze că, întrucât se va numi Bicentenar, noi putem să-l alintăm spunându-i Bi-Bicul.
   Incredibil şi atât
   Începând de mâine, toţi angajaţii Centrului Cultural se vor putea prezenta la Serviciul Contabilitate, de unde nu vor primi nimic, dar, trecând pe acolo, vor putea constata că s-au vopsit uşile de la veceu.
   Meteo. 
   În continuare e o vreme frumoasă. Mă duc să mă plimb. Pa.

a consemnat pentru dumneavoastră, reporterul special 4/69, Wasile SRI

8 commentaires:

Canguru' a dit…

Cand se da in reluare?

Raluca Nicula a dit…

Cata inspiratie!

Roxana a dit…

Sa stii ca eu am profitat de vreme si mi-am spalat masina. Dupa care am aflat ca-s pasibila de o amenda de 500 lei de la politia comunitara. Sa ma declar sa nu ma declar? Daca nu ziceti voi, nu zic nici eu... ;)

papabembe a dit…

canguru: da
raluca: da
roxana: da
papabembe: ce-am zis???

Geocer a dit…

Eu cred ca maestrul ala de care vorbesti tu nu se numeste Carabus, ci Haragus !

papabembe a dit…

george, george, cum le ştii tu pe toate! nu poate omu' să te ducă cu zăhărelu', că mereu eşti pe fază!
felicitări. ai răspuns corect. tocmai eşti fericitul câştigător al unui premiu constând într-o paraşută. e un pic folosită, dar să ştii că încă se mai deschide, dacă ştii să tragi de ea când trebuie.

EmaPirciu a dit…

Daca o sa facem un show local stil Mondenii, tu o sa scrii stirile. Si revistele culturale s-ar vinde mai bine cu cateva interventii din astea.

Anonyme a dit…

“Bugetul trebuie echilibrat, Tezaurul trebuie reaprovizionat, datoria publica trebuie micşorata, aroganţa funcţionarilor publici trebuie moderata şi controlata, şi ajutorul dat altor ţari trebuie eliminat pentru ca Roma sa nu dea faliment. Oamenii trebuie sa înveţe din nou sa munceasca în loc sa traiasca pe spinarea statului.”
( Cicero , anul 55 I.C. – i.e.n.)
…. In concluzie… nu s-a modificat nimic de aproape… 2065 de ani.

Enregistrer un commentaire

Membres